Film: The Band’s Visit

Film: The Band’s Visit
Datum 7 oktober 2018
Tijd 10:00 - 11:30 uur

Twee keer per jaar wordt er op zondag een film vertoond, waar we samen naar kijken. Op zondag 7 oktober kijken we naar “The Band’s Visit”, regie Eran Kolirin. Het is een Israëlisch/USA/F film uit 2007.
In een recensie in de Volkskrant wordt de film samen gevat als: “Gestokte levens in Israëlisch stadje”.
Enkele Egyptische muzikanten zijn verdwaald en moeten de nacht doorbrengen in het plaatsje Bet Hatikva (“huis van de hoop”), bij Dina, eigenaresse van een restaurant.
Citaat uit de Volkskrant recensie:
“The Band’s Visit is een fraaie film over kleine dingen die er niet zoveel toe doen. De voorzichtige toenadering tussen Arabieren en Israëli’s is niet wereldschokkend. Over eenzaamheid gaat de film, over vervreemding, over nostalgie en de hoop op betere tijden. Regisseur en scenarioschrijver Eran Kolirin (Tel Aviv, 1973) verwerkte er zijn liefde voor Arabische klassieke muziek in, overgehouden aan een jeugd waarin de hele familie voor de televisie zat om een Egyptische film te kijken.
Met een lichte toon en een flinterdunne plot maakt Kolirin een sterke indruk. Zonder op hen neer te kijken, schetst hij zijn personages in al hun weerloosheid. Dina, Tawfiq en de anderen zijn minder sterk dan ze zich voordoen. Ze hebben afscheid moeten nemen van dromen en ambities.”

Van harte welkom om 10 uur in de Kosterij.

Agenda