Over het levenseinde …

Over het levenseinde …
Datum 12 juni 2018
Tijd 10:30 - 12:00 uur
Locatie De Kosterij

Het levenseinde, een lastig onderwerp… We hebben het er niet graag over, maar het levenseinde is onlosmakelijk verbonden met het leven. Mensen zeggen wel eens dat dat de enige zekerheid is die we in dit leven hebben. Maar waarom praten we er dan zo moeilijk over? Volgens de Wet moet bij het regelen van een uitvaart zo goed mogelijk naar de wens of de vermoedelijke wens van de overledene worden gehandeld. Het is mooi dat deze eis in de Wet staat, maar weet u wat die wensen zijn? En heeft u wel eens nagedacht over uw eigen ideeën en wensen als uw eigen levenseinde nadert? Weet u wat er mogelijk is? Wat het kost? Wat het verschil is tussen begraven in een algemeen of familiegraf en cremeren? Kan ik thuis opgebaard worden? Wat is er mogelijk in een crematorium? Ben ik voldoende verzekerd? Kan ik mijn wensen van tevoren vastleggen? En zo zijn er nog veel meer vragen te bedenken.

Vaak is er geen duidelijkheid over wensen van een overledene en is er niets of bijna niets is geregeld. Opmerkingen als ‘vader en moeder wilden er absoluut niet over praten’ of ‘stop me maar gewoon onder de grond’, ‘ik wil niks’ horen we helaas maar al te vaak. Soms komt er weken later uit een oude schoenendoos nog ergens een polis tevoorschijn, waarvan nabestaanden niets wisten. Dat is jammer, want elk mens verdient een waardig afscheid en daar kunnen mensen zelf bij leven al veel aan doen.

De contactcommissie organiseert dinsdag 12 juni 2018 een informatieochtend van 10.30 – ca. 12.00 uur. Tijdens deze ochtend zullen Joke van Diemen, consulent en Jos Zeelen, uitvaartleider, samen werkzaam bij Könst & Dunweg uitvaartzorg u vrijblijvend uitleg geven over de mogelijkheden en kosten rondom een uitvaart.

Na de informatieochtend is er een lunch georganiseerd bij LKKR.
Allen hartelijk welkom !

 

Agenda