Themamiddag: beelden van de messias

Themamiddag: beelden van de messias
Datum 11 november 2018
Tijd 14:00 - 16:00 uur
Locatie gereformeerde kerk

Hoe stelt u zich de Messias voor? Welke voorstelling heeft u bij de bijbelteksten?
Welke beelden komen er bij u op? Wat gelooft u eigenlijk over de Messias?

Op zondagmiddag 11 november praten we erover aan de hand van oude en moderne afbeeldingen, uit joodse en christelijke bronnen, die (de komst van) de Messias  door de eeuwen heen verbeelden.
Als gast is Douwe van der Sluis in ons midden, hij zal ons afbeeldingen laten zien en in gesprek gaan over onze eigen vragen en meningen over dit onderwerp. Van der Sluis is theoloog en voorganger bij de doopsgezinden en was jarenlang docent in Amsterdam en Jeruzalem, waar hij onder meer seminars organiseerde rondom messiaanse en eindtijd-verwachtingen in jodendom, christendom en islam. Hij is een kenner van de rabbijnse traditie en heeft veel ervaring met het verzorgen van gemeenteavonden.
De middag wordt georganiseerd in samenwerking met de gereformeerden in Nieuwkoop en geleid door onze eigen predikant Japke van Malde.

Van harte welkom!
Zondag 11 november 14.30 – 16.00 uur in de gereformeerde kerk.
Ontvangst met koffie en thee vanaf 14.00 uur.
Toegang vrij.

De bijeenkomst is een voorbereiding op de gezamenlijke adventsdienst van gereformeerden en remonstranten op zondag 2 december. Deze dienst zal worden geleid door Japke van Malde en Joost de Bruijn. 

Foto rechts: posters in Jeruzalem, met beelden (en teksten) over Jezus. 

Agenda