4 februari 2017

Klankschaalmeditatie

Geschreven door jon

Klankschaalmeditatie in de kerk, 29 januari
door Henk van ’t Hoff

Al heel vroeg kwamen ze de kerk binnenlopen,  de echte kenners : de yoga mat in een rol onder de arm en kussens en dekentjes in de tas. Er werd een plaatsje gezocht op de kerkvloer en de matjes werden uitgerold, alsof het de normaalste zaak van de wereld is om op zondagmorgen je yogamatje bij de Remo’s uit te rollen! Henk van ’t Hoff stemde intussen zijn klankschalen; hij zat natuurlijk ook op de plavuizen ! De meeste trouwe kerkgangers daarentegen namen voorzichtig plaats op een stoel, maar enkele dapperen gingen ook op de grond liggen.

Henk, gediplomeerd klankschalenmasseur met een eigen praktijk in Nieuwkoop, gaf eerst uitleg over de klankschalen. Daarna nam hij ons mee op een reis door ons eigen lichaam, begeleid door de sonore klanken van de schalen. Alle zorgen mochten van ons afvloeien, via de voeten naar de kerkvloer!

De sfeer in de kerk was heel ontspannen en positief. Het uurtje was zó om. Er werd gezellig nagepraat met een kopje koffie of thee. De folders van de praktijk van Henk en de folders en jaarprogramma’s van onze kerk werden graag mee naar huis genomen.

Bedankt Henk, voor deze verrassende en inspirerende ervaring!

Trix Rattink

Gerelateerd