10 september 2017

Op weg met Maria

 

In de kerk is een fototentoonstelling te zien met als titel “OP WEG MET MARIA”, met foto’s van  fotograaf Hans van Egdom.
Hans van Egdom was in de lijdensweek (de week voor Pasen) in Sevilla, waarin tientallen processies  duizenden mensen op de been brengen. Elke processie heeft een paso (beeldengroep) met een tafereel uit het lijden van Christus en een paso met een droevige Maria  Er lopen vele boetelingen mee in kleding met puntvormige maskers en vaak op blote voeten.

Hans van Egdom is gefascineerd door de massale belangstelling voor de traditionele religieuze gebruiken in een geseculariseerde samenleving. Hij fotografeerde in 2016 een week lang de processies. In zijn zwart wit beelden tracht hij de mysterieuze sfeer op te roepen die hij zelf die week heeft ervaren. Hij denkt dat de boetetocht met Maria een duidelijke relatie heeft met de zoektocht naar verbinding van de moderne burger in de geïndividualiseerde samenleving.
De tien foto’s laten heel verschillende momenten en aspecten van de processies zien.

Hans van Egdom studeerde aan de fotoacademie in Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in straatfotografie en verhalende beelden van hedendaagse gebeurtenissen.

Voor meer informatie: www.hansvanegdom.nl

 

Gerelateerd