29 oktober 2023

Lezing over ” Eindeloos Ouderschap”

Geschreven door irene

Auteur Anneke Groen gaf op 19 oktober een lezing over het boek Eindeloos Ouderschap dat zij in 2017 samen met Herman Vuijsje schreef.
De ochtend met lunch werd door de Activiteiten- en Contact Commissie (kortweg ACC) georganiseerd, bijgestaan door een afvaardiging van de Gereformeerde kerk.
De opkomst was overweldigend; meer dan 50 belangstellenden uit Remonstrantse en Gereformeerde kring, overigens ook van daar buiten, luisterden geboeid naar Anneke Groen. Na haar inleiding was er gelegenheid om vragen te stellen. Daarvan werd ruimschoots gebruik gemaakt door de aanwezigen van wie een groot deel voldeed aan de typering ‘babyboomer’.
Het boek Eindeloos Ouderschap gaat namelijk over die babyboomers en hun kinderen die geen generatiekloof met hun ouders ervaren; ze blijven langer thuis wonen, hebben een gelijkwaardiger relatie met hun ouders, worden vaak tot ver in hun volwassenheid financieel ondersteund en mogen meestal ook nog rekenen op de oppaskwaliteiten van de gloednieuwe grootouders, als er kinderen komen.
Voor degene die niet bij de lezing aanwezig konden zijn en nieuwsgierig zijn geworden, geen nood: het boek is nog te koop bij de boekhandel en via internet.

Gerelateerd